Izložba slika Save Stojkova u hotelu “Moskva” na Terazijama

Povodom 87-og rodjendana i punih 70 godina rada, udruženje slikara “Beli Andjeo” i galerija-legat “Sava Stojkov” organizovali su izložbu slika Save Stojkova u hotelu “Moskva” na Terazijama.

izlozba-moskva-big

Na prostoru restorana,kafea i galerije uz prijatan ambijent možete videti put slikarstva jednog od naših najpoznatijih slikara, čiji rad je naš poznati istoričar umetnosti, Nikola Kusovac, dočarao rečima: ” U vreme kada je tokom minulog veka poetika ružnog nadjačala poetiku lepog, pa nije bilo teško izjednačiti ni rdjavo i dobro naš Somborac Sava krenuo je drugim putem. On nije istraživao nove estetike i pravce, već se opredelio da na ljutu ranu stavi blagu travku, okrenuo se on svojim salašima. Kad se pogledaju njegove slike samo što se ne začuje cvrkut ptica, a kad se malo bolje zagleda može se osetiti i miris cveća. Lepotu bolje nego iko drugi iskazuje Sava na svojim platnima i to tako da ne možete odoleti”.

U periodu od 01.03.2012. do 30.04.2012. “prošetajte” vojvodjanskim salašima i “upoznajte” se sa ravničarima, učinite predah i posvetite ga umetničkom ostvarenju zvanom lepa slika. Ukoliko želite da deo vojvodjanskog duha zadržite za sebe slike velikana srpskog slikarstva možete kupiti po 20% nižoj ceni od autorske.


Vesti


Sajt nije prodajnog već izložbenog i informativnog karaktera. Vršimo procenu i otkup slika Save Stojkova.
06.09.2014


Predaja portreta Novaku Đokoviću
17.09.2013


IZLOZBU U BRATISLAVI OTVORILA DVOJICA PREDSEDNIKA
23.01.2013

23.01.2013. u 13h u Predsednickoj palati Slovacke otvorena je izlozba slika velikana srpskog slikarstva Save Stojkova. Izlozbu su otvorili predsednik Srbije Tomislav Nikolic i Slovacke Ivan Gasparovic.
Na izlozbi su prisutni bili ambasadori 12 zemalja. Organizatori izlozbe g. Milan Stojkov i Ivan Jaksic iz galerije “Beli Andjeo” su licno urucili poklon-sliku dvojici predsednika..


Izložba slika Save Stojkova
01.10.2012

U galeriji V.A Lekovic, na glavnom šetalištu u Baru, otvorena je prva izložba slika Save Stojkova u Crnoj Gori.


Nagrada Vukove zadužbine za nauku i umetnost
25.01.2013

BEOGRAD – U svečanoj sali Vukove zadužbine u Beogradu 09.02.2012. godine uručene su nagrade ove zadužbine za 2011. godinu za nauku i umetnost.